Vanzarile Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, au crescut cu 16% in primul semestru al acestui an comparativ cu perioada corespunzatoare din 2009, datorita cererii puternice din China, potrivit Mediafax.

Grupul german a vandut 3,58 milioane de masini in primele sase luni ale anului, dintre care un sfert au mers catre China, cea mai mare piata auto din lume.

"Suntem de asemenea optimisti in privinta intregului an si ne asteptam sa avem performante mai bune decat piata", a declarat directorul de vanzari al Volkswagen, Christian Klingler, intr-un comunicat transmis vineri.

Cresterea vanzarilor de autoturisme din China a scazut in luna iunie sub 20% pentru prima data in 14 luni, odata ce impactul masurilor guvernamentale de sustinere a pietei auto a disparut, iar protestele de munca de la mai multe fabrici chineze au afectat productia.

Pe piata germana, vanzarile Volkswagen au scazut cu 16% in primul semestru, din cauza incheierii programului de tip "rabla" derulat anul trecut de autoritati.

Pana in 2008, Germania era de departe cea mai importanta piata de desfacere a Volkswagen, insa volumul vanzarilor din China ale grupului este acum apropiat de cel din plan autohton.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si