Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata prin dobandirea controlului unic indirect asupra unei parti din activele IPSO, de catre New Kopel Romania prin intermediul filialei sale Union Motors Car Sales.

Activele achizitionate sunt cele prin intermediul carora IPSO SRL desfasoara activitatea auto in Bucuresti, adica in principal comert cu autoturisme si autovehicule usoare, intretinerea si repararea autovehiculelor si comert cu piese si accesorii pentru autovehicule.

Consiliul Concurentei a analizat aceasta concentrare economica prin prisma prevederilor Legii concurentei nr. 21/1996, republicata, si ale Regulamentului privind autorizarea concentrarilor economice si a constatat ca nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurential normal.

Operatiunea de concentrare economica nu conduce la crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele relevante identificate.

New Kopel Romania are ca obiect principal de activitate, activitati de inchiriere si leasing cu autoturisme si autovehicule rutiere usoare si este prezenta pe piata din Romania incepand cu anul 2005, oferind concomitent servicii de leasing operational si de inchiriere de autovehicule (rent-a-car), iar din anul 2007 ofera si servicii de vanzari de autovehicule second-hand.

Sixt New Kopel a platit 5,7 mil. euro pentru Ipso.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si