Daimler, al doilea mare producator de automobile de lux la nivel mondial, a imbunatatit cu 50% estimarea privind profitul operational din acest an, la sase miliarde de euro, dupa ce a depasit previziunile trimestriale ca urmare a vanzarilor mari din China si SUA, transmite Bloomberg.

Initial, grupul german anticipa un profit operational de patru miliarde de euro. In 2009, Daimler a inregistrat pierderi operationale de 1,51 miliarde euro.

Profitul operational anticipat de Daimler pentru acest an ar fi cel mai bun rezultat dupa cel din 2007, scrie Mediafax.

Daimler a precizat ca cea mai mare parte a profitului operational va fi asigurata de activitatile diviziei Mercedes.

Grupul a majorat prognozele privind profitul EBIT al Mercedes (inainte de deducerea dobanzilor si impozitelor), pentru a doua oara in acest an, la o tinta de patru miliarde de euro. In primele sase luni ale anului, Mercedes a obtinut un profit EBIT de putin peste jumatate din aceasta suma.

Daimler si producatorii concurenti de automobile de lux BMW si Audi beneficiaza de cresterea cererii in China si redresarea pietei in Statele Unite.

In trimestrul al doilea, Daimler a obtinut un profit net de 1,35 miliarde euro, comparativ cu pierderi de 1,02 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Analistii anticipau un profit net de 1,03 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Concedieri masive facute de catre un gigant din industria auto