"Fabricile noastre opereaza la capacitate maxima", a declarat directorul general al diviziei de anvelope, Francesco Gori, potrivit cotidianului italian Milano Finanza, citat de Bloomberg.

Pirelli vrea sa-si majoreze capacitatea de productie de anvelope pentru autoturisme din Romania cu 60% pana in 2011, comparativ cu sfarsitul anului trecut. Printre facilitatile de productie vizate pentru extindere se numara si cele din Egipt, China sau America Latina, in timp ce in Italia si Rusia grupul intentioneaza sa construiasca noi fabrici.

Grupul este prezent in Romania pe segmentele productiei de anvelope, cord metalic si filtre antipoluare pentru motoare diesel. La sfarsitul lui 2009, Pirelli a contractat un imprumut de 50 de milioane de euro de la Banca Europeana pentru Investitii pentru extinderea productiei de anvelope la fabrica de la Slatina.

Citeste si:

In prima jumatate a anului, Pirelli a raportat o pierdere neta de 165,5 milioane de euro, fata de un profit net de 6,3 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut, din cauza procesului de separare a diviziei de investitii imobiliare de restul activitatilor.

Veniturile au urcat cu 20%, la 2,4 miliarde de euro, contributia diviziei de anvelope fiind de 2,32 miliarde de euro.