Grupul italian Pirelli a majorat cu 50 de milioane de euro, la 350 de milioane de euro, fondurile pentru programul de investitii din acest an, prin care al treilea mare producator de anvelope din Europa vrea sa creasca productia la mai multe fabrici, inclusiv la unitatea din Romania, scrie Mediafax.
"Fabricile noastre opereaza la capacitate maxima", a declarat directorul general al diviziei de anvelope, Francesco Gori, potrivit cotidianului italian Milano Finanza, citat de Bloomberg.

Pirelli vrea sa-si majoreze capacitatea de productie de anvelope pentru autoturisme din Romania cu 60% pana in 2011, comparativ cu sfarsitul anului trecut. Printre facilitatile de productie vizate pentru extindere se numara si cele din Egipt, China sau America Latina, in timp ce in Italia si Rusia grupul intentioneaza sa construiasca noi fabrici.

Grupul este prezent in Romania pe segmentele productiei de anvelope, cord metalic si filtre antipoluare pentru motoare diesel. La sfarsitul lui 2009, Pirelli a contractat un imprumut de 50 de milioane de euro de la Banca Europeana pentru Investitii pentru extinderea productiei de anvelope la fabrica de la Slatina.

In prima jumatate a anului, Pirelli a raportat o pierdere neta de 165,5 milioane de euro, fata de un profit net de 6,3 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut, din cauza procesului de separare a diviziei de investitii imobiliare de restul activitatilor.

Veniturile au urcat cu 20%, la 2,4 miliarde de euro, contributia diviziei de anvelope fiind de 2,32 miliarde de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri