Toyota a revizuit pozitiv si prognoza privind profitul pentru anul in curs, de la 310 miliarde de yeni (3,6 miliarde de dolari) la 340 de miliarde de yeni (3,98 miliarde de dolari), ca urmare a avansului vanzarilor in Asia si a recuperarii cererii in Statele Unite, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Producatorul auto si-a imbunatatit asteptarile pentru toate regiunile, cu exceptia Europei. Vanzarile puternice sprijina compania sa depaseasca efectele aprecierii yenului in raport cu dolarul si impactul negativ al rechemarii, incepand din toamna anului trecut, a aproximativ zece milioane de autovehicule pentru remedierea unor defectiuni la sistemul de acceleratie.

"Toyota este acum intr-un punct in care pot anunta vesti bune. Problema rechemarilor a fost depasita in SUA si China", a declarat Yuuki Sakurai, director general la compania nipona Fukoku Capital Management.

Vanzarile Toyota au crescut in primul trimestru al anului fiscal cu 27%, la 4.870 miliarde de yeni (56,9 miliarde de dolari). In America de Nord, cea mai mare piata a grupului, vanzarile au urcat cu 36%.
Pentru acest an fiscal, Toyota anticipeaza vanzari de 7,38 milioane de masini, comparativ cu estimarile anterioare de 7,29 milioane de unitati.