APIA sustine initiativa referitoare la plata TVA pentru masinile cumparate din UE

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA) sustine initiativa Ministerului Finantelor si Ministerului Administratiei si Internelor, care pregatesc un ordin comun pentru limitarea evaziunii fiscale legata de plata TVA la achizitia intracomunitara de mijloace auto, arata Mediafax.

"Apreciem ca masura este cu atat mai importanta si absolut necesara acum, cand TVA-ul in Romania este sensibil mai mare decat in alte state ale UE, in lipsa acesteia piata auto din Romania (dar si incasarile la buget) urmand a suferi serioase prejudicii", potrivit unui comunicat al APIA.

Totodata, APIA considera ca aceasta reglementare reprezinta "un real suport activitatii de distributie de vehicule", care aduce "corectiile necesare unei proceduri relativ deficitare din punctul de vedere al securitatii operatiunilor de achizitie intracomunitara de autoturisme si care, in ultimii ani, a favorizat un fenomen important de evaziune fiscala pe palierul TVA-ului".

"In mod concret, se are in vedere modificarea Ordinului MAI nr. 1501/2006 care stabileste procedura si documentele necesare inmatricularii, in sensul solicitarii la inmatriculare a certificatelor privind dovada platii TVA, prevazute in Ordinul ANAF nr. 1128/2009", se arata in comunicat.

Conform proiectului de ordin, persoanele care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA si care solicita inmatricularea unui mijloc de transport cumparat intracomunitar vor trebui sa prezinte Directiei regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor documente suplimentare.

Daca persoana respectiva este inregistrata in scopuri de TVA, nu mai este necesara prezentarea altor documente suplimentare decat cele deja mentionate in actul normativ.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri