Pirelli Tyres Romania, filiala locala a producatorului de anvelope premium Pirelli, este detinuta incepand din august de asociatul unic Pirelli Tyre SpA Italia, in trecut fiind controlata de filiala din Olanda care avea 95%.
Pirelli Tyre SpA Italia a fuzionat anul acesta cu societatea Pirelli din Olanda, in felul acesta preluand integral controlul asupra filialei din Romania la care detinea un procent de 5%.

Valoarea actiunilor Pirelli Tyres Romania depaseste 100 de milioane de euro.

„Schimbarea este urmarea unei simplificari generale a structurii corporative a grupului Pirelli - compania Pirelli din Olanda a fost incorporata in Pirelli Tyres. Deci, nu exista nici o modificare semnificativa pentru compania romaneasca. Inainte de fuziune, Pirelli Tyre Holland a detinut 95% din capitalul social al Pirelli Tyres Romania, iar Pirelli Tyre SpA restul de 5%”, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii companiei.

Oficialii Pirelli au mai spus ca „fuziunea a devenit efectiva pentru partile terte in Italia incepand cu data de 21 iunie 2010.Cu toate acestea, in Romania, schimbarea numelui asociatului (si anume Pirelli Tyre SpA a devenit singurul asociat detinand 100% din capitalul social) a devenit efectiva pentru partile terte incepand cu 2 august 2010, dupa inregistrare la autoritatile competente”.

In ultimii 5 ani Grupul Pirelli a investit in Romania aproximativ 250 milioane de euro pentru a crea un important pol industrial compus din fabrica de la Slatina de producere a anvelopelor pentru autoturisme si SUV-uri performante, fabrica de cabluri metalice tot in Slatina care produce steelcord, element ce face parte din structura anvelopelor radiale.

Polul Industrial este completat din anul 2008 de fabrica de filtre antipoluare pentru autoturismele diesel la Bumbesti- Gorj.

Fabrica de anvelope din Slatina, una dintre cele mai moderne din lume pentru producerea de anvelope, este dotata cu cele mai inalte tehnologii productive non-robotizate si a fost conceputa pentru productia de anvelope perfomante, in care Pirelli este leader si din care fac parte gama: Winter, High-Performance, Ultra-High-Performance si SUV.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri