Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va imprumuta 161,2 milioane lei (38 milioane de euro) de la Trezoreria Statului pentru intretinerea si reparatia drumurilor, informeaza Mediafax.
"Avand in vedere ca sumele aprobate de la bugetul de stat pe anul 2010 aferente activitatii de intretinere in valoare 435.149.000 lei asigura doar 36% din necesarul anual de fonduri si ca din aceasta suma trebuie acoperite cheltuieli inregistrate in anul 2009, Adunarea Generala a Actionarilor a CNADNR a aprobat efectuarea demersurilor pentru contractarea unui credit bancar in anul 2010 in valoare de 161.203.000 lei", se arata in nota de fundamentare a proiectului de ordonanta de guvern pentru aprobarea imprumutului, elaborat de Ministerul Transporturilor.

Imprumutul va fi acordat in luna august, pe o perioada de 4 ani si 3 luni, din care o perioada de gratie de 3 ani si 6 luni, cu o rata a dobanzii situata la nivelul ratei de politica monetara practicata de Banca Nationala a Romaniei, la care se adauga patru puncte procentuale.

Returnarea creditului va incepe in februarie 2014, in patru transe trimestriale egale, iar dobanda va fi platita trimestrial incepand cu luna noiembrie a acestui an.

Rambursarea se va face din veniturile CNADNR, respectiv din sumele colectate din vanzarea rovinietelor si din taxele pentru autostrada si trecerea podurilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri