"Avand in vedere ca sumele aprobate de la bugetul de stat pe anul 2010 aferente activitatii de intretinere in valoare 435.149.000 lei asigura doar 36% din necesarul anual de fonduri si ca din aceasta suma trebuie acoperite cheltuieli inregistrate in anul 2009, Adunarea Generala a Actionarilor a CNADNR a aprobat efectuarea demersurilor pentru contractarea unui credit bancar in anul 2010 in valoare de 161.203.000 lei", se arata in nota de fundamentare a proiectului de ordonanta de guvern pentru aprobarea imprumutului, elaborat de Ministerul Transporturilor.

Imprumutul va fi acordat in luna august, pe o perioada de 4 ani si 3 luni, din care o perioada de gratie de 3 ani si 6 luni, cu o rata a dobanzii situata la nivelul ratei de politica monetara practicata de Banca Nationala a Romaniei, la care se adauga patru puncte procentuale.

Returnarea creditului va incepe in februarie 2014, in patru transe trimestriale egale, iar dobanda va fi platita trimestrial incepand cu luna noiembrie a acestui an.

Rambursarea se va face din veniturile CNADNR, respectiv din sumele colectate din vanzarea rovinietelor si din taxele pentru autostrada si trecerea podurilor.