Inmatricularile de autovehicule noi din Europa au scazut cu aproape 17% in luna iulie, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului trecut, reduceri severe fiind inregistrate in Germania, Italia, Spania, Marea Britanie si Franta, iar tendinta risca sa se accentueze, potrivit La Tribune.

Datele La Tribune acopera 30 de state europene si fac referire la inmatricularile de automobile si autovehicule comerciale usoare. Declinul indicatorului este sever in Elvetia (6%), Franta (9,3%), Marea Britanie (10%), Spania (23%), Italia (25,4%) si Germania (28,6%), mentioneaza publicatia, citata de Mediafax.

In statele din Europa Centrala, inmatricularile au coborat cu 13%.

"Piata se rostogoleste. Tendinta risca sa se accentueze din cauza stoparii diverselor programe guvernamentale de stimulare a pietei. Acest an nu va avea nimic catastrofal, comparativ cu media ultimilor zece ani", noteaza La Tribune. Analistii anticipeaza o scadere a pietei auto europene de 7-9% in acest an.

Reducerea inmatricularilor din luna iulie a afectat mai putin constructorii auto germani Daimler (-2,3%) si BMW (2,9%), deoarece acestia au profitat putin anul trecut de primele de casare. Dintre producatorii auto generalisti, Nissan (-6,4%) si Renault (7%) au inregistrat cele mai bune performante, cel din urma datorita succesului Dacia.

Rezultate foarte slabe au avut, in special, Ford, General Motors, Fiat, Toyota si Honda.

Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) nu publica vara date referitoare la evolutia pietei auto.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Crestere de 40% a pietei auto din Romania in primele 2 luni