Grupul rus Avtovaz va lansa anul viitor o masina "ultra low-cost", la un pret de aproximativ 5.600 de euro, construita cu sprijinul Renault, a declarat un purtator de cuvant al producatorului auto francez, potrivit Mediafax.

AvtoVAZ, din care Renault detine 25%, reactualizeaza gama de modele Lada si vrea sa lanseze pe piata rusa la sfarsitul anului viitor aceasta noua masina, Lada Granta, a mentionat purtatorul de cuvant al Renault, confirmand o informatie publicata de Libération.

Automobilul va fi comercializat la pretul de 220.000 de ruble (aproximativ 5.600 de euro).
Christian Estève, directorul general al diviziei ruse a Renault (Avtoframos), a indicat la Salonul Automobilistic de la Moscova "ca ii va face o mare placere sa negocieze cu Igor Komarov, presedintele AvtoVAZ, cumpararea platformei" in cazul in care modelul va fi scos pe piata, relateaza Libération.

O astfel de achizitie poate permite exportarea Lada Granta.

"Exista viata si dupa masina low-cost? Da, si se numeste ultra low-cost, raspunde Renault, inventatorul Loganului", titreaza publicatia franceza.

Renault gusta deja succesul pe sectorul masinilor cu pret redus datorita companiei Dacia, noteaza AFP. Loganul a fost destinat initial pietelor emergente, iar in prezent automobilul este vandut mai ales in Europa de Vest.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Duster, Logan si Sandero, cele mai bine vandute masini in Rusia