Constructorul auto chinez Great Wall Motor (GWM) vrea sa accelereze extinderea in strainatate si sa deschida fabrici de asamblare in cinci tari de pe patru continente, inclusiv in Bulgaria, pana in 2012, potrivit publicatiei China Daily, citata de AFP.

GWM va infiinta fabrici in Bulgaria, Venezuela, Malaezia, Filipine si Senegal, care vor avea o capacitate anuala de productie de peste 100.000 de vehicule, a declarat presedintele companiei, Wei Jianjun, potrivit Mediafax.

Grupul a incheiat totodata acorduri preliminare cu parteneri locali din Africa de Sud, Brazilia, Thailanda si Turcia, a aratat Wei.

Great Wall Motor, cu sediul in provincia Hebei, in apropierea orasului Beijing, este cel mai mare constructor chinez de vehicule pick-up si are exporturi in peste 100 de state.

Compania detine deja fabrici de asamblare in Rusia, Iran, Indonezia, Vietnam, Egipt si Ucraina.

GWM si-a majorat de trei ori profitul net in primul semestru, la 100,4 milioane euro, si a vandut 148.000 de vehicule, cu 70,6% mai mult decat in intervalul similar din 2009.

Obiectivul companiei este ca in 2015 sa ajunga la exporturi de 540.000 de vehicule si la vanzari totale de 1,8 milioane de unitati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
BMW si Great Wall vor produce masini electrice MINI in China