Modelul CLS a fost creat in 2003, fiind o noua categorie de autovehicule care a imbinat pentru prima data un coupé cu o limuzina.

Pentru cea de-a doua generatie proportiile raman la fel de spectaculoase ca si pana acum: capota lunga, geamuri inguste si geamuri laterale fara rame, plafon dinamic rabatabil.

Elementul care atrage atentia inca de la prima vedere este designul partii frontale, asemanator cu cel al modelului Mercedes-Benz SLS AMG. Din punct de vedere vizual, grila radiatorului nu este integrata in capota, lucru care evidentiaza proportiile uimitoare ale capotei.

Grila este dominata de steaua centrala care subliniaza asemanarea automobilului cu celelalte coupé-uri ale marcii si marcheaza identitatea de brand.

Citeste si:

O alta trasatura distinctiva sunt farurile full LED, primele din lume care ofera toate functiile dinamice de iluminare prin intermediul tehnologiei LED.


Cinci culori pentru interior, cinci tipuri de design si trei categorii de piele sunt disponibile clientilor.

"Clientii din intreaga lume au beneficiat de pe urma deciziei noastre indraznete de a lansa pe piata un concept de autovehicul cu totul nou", explica incantat Dr. Joachim Schmidt, membru al consiliului director Mercedes-Benz Cars, divizia Vanzari si Marketing.

Din octombrie 2004 si pana in prezent au fost comercializate 170.000 de masini.