Mazda Motor Corporation a anuntat noua tema de design Mazda, „Kodo – sufletul miscarii” si a prezentat modelul concept, Mazda Shinari, expresie a acestei noi teme.

Odata cu anuntarea sloganului Zoom – Zoom, Mazda a continuat conceptul unei miscari mai atletice si mai sportive si a adoptat un design dimanic pentru toate modelele Mazda incepand cu Mazda6, urmat de RX-8 si Mazda2. In ultimii ani acest design bazat pe miscare a fost extins pentru a incorpora tematica „miscarea inspirata de natura”, intruchipata de modelul concept Mazda Nagare si de noua Mazda5.

„Cele patru studiouri de design Mazda din Japonia (Hiroshima si Yokohama) din Europa (Frankfurt, Germania) si din America de Nord (Irvine, California) colaboreaza pentru a raspunde provocarii de a realiza o inovatie a miscarii in designul de modele auto si sa foloseasca aceasta expresie in produsele viitoare”, a spus Ikuo Maeda, directorul Diviziei de Design Mazda.

Mazda Shinari este un model sport coupe cu 4 usi si 4 locuri. Mazda Shinari prezinta cateve noi elemente de design ce vor fi reproduse pe modele de serie si reprezinta prima initiativa Mazda Design de a exprima „Kodo – sufletul miscarii”.

Aripile fata distinctive reprezinta evolutia celor proeminente introduse pe RX-8. Alaturi de grila frontala tridimensionala design-ul scoate in evidenta cu mandrie linia Mazda. O linie puternica a miscarii incepand de la bara frontala si continuand pe capota, aripile fata, pe faruri si pe bara de protectie fata. In final, o bara din aluminiu ce face legatura intre partea frontala si faruri sporeste expresia tridimensionala a vitezei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mazda ofera detalii despre planurile de electrificare a gamei