Prezentarea oficiala pe piata a noului Mini Countryman in Romania va fi marcata de lansarea unui model Mini Countryman Zburator, un proiect al unui artist roman, Alex Mirea.

Mini Countryman deschide un nou segment important pentru marca britanica. Primul cross-over al marcii ofera in premiera un sistem de tractiune integrala, patru usi, un plus semnificativ de spatiu si noi concepte inovative la interior precum Mini Central Rail sau Mini Connected care permite folosirea unei serii de aplicatii speciale in masina, precum Web Radio, comunicare cu Twitter sau livrare de stiri printr-un reader RSS.

Modelul creat de artist preia forma Mini Countryman si ii adauga doua aripi mari, inspirate din logoul marcii.

„Mini Countryman se doreste a fi masina dedicata evadarii din oras si pentru asta zborul este cea mai buna sansa. Am renuntat la motor dorind sa subliniez ideea de emisii reduse de CO2. Modelul meu va fi propulsat de 4 oameni – aceasta este tractiunea mea integrala,” a explicat Alex Mirea.

„Mini este una din putinele brand-uri pentru care o astfel de joaca creativa este complet fireasca. Aceasta spune mult despre imaginea marcii noastre,” explica Alexandru Seremet, corporate communications manager BMW Group Romania.

Campania Mini Countryman este marcata de multe elemente inovative. Se evidentiaza de asemenea o serie de instalatii out-door unice. Cea mai spectaculoasa este zona de drive-in movie de la Baneasa Mall, unde un Mini Countryman de dimensiuni reale a fost instalat pe peretele vertical al cinematografului.

Cel mai nou model Mini, al patrulea din gama, este deja disponibil pentru comenzi si are programat debutul in showroom pe 19 septembrie.

Pretul de inceput este de 21.142 euro cu TVA pentru versiunea Mini One care dezvolta 98 CP cu un motor pe benzina de patru cilindri. Noul model va fi disponibil in cinci variante de motorizari, trei pe benzina si doua diesel. Cele mai puternice propulsoare (Cooper D, patru cilindri in linie si 112 CP, si Cooper S, patru cilindri in linie si 184 CP) pot fi echipate si cu sistemul de tractiune integrala ALL4.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
1 din 5 modele BMW livrate in Romania este SUV-ul X5