Presedintele Ferrari Luca Cordero di Montezemolo a confirmat faptul ca succesorul la tronul Enzo va veni echipat cu un tren de rulare hibrid in 2012, potrivit autoblog.com
Supercarul care va beneficia si de un motor electric va imprumuta foarte multe elemente de la conceptul 599 Hy-Kers, prezentat anul acesta la Salonul Auto de la Geneva.

Tehnologia hibrida folosita deriva din sistemul de recuperare a energiei cinetice pe care Ferrari il utilizeaza pe vehiculele din Formula 1.

Anterior, Ferrari a spus ca incporporarea unui pachet de baterii si a unui motor electric va permite companiei sa continue sa ofere motoare cu cilindree mare in timp ce va reduce emisiile de CO2 cu 35% si consumul de carburant.

Ferrari a mai spus ca intentioneaza sa inceapa sa creeze modele mai mici, pentru a reduce greutatea. In 2007, Ferrari ne-a prezentat conceptul Millechili.

Noile informatii au aparut dupa ce Montezemolo a anuntat ca nu intentioneaza sa renunte la functia de la Ferrari pentru un loc in guvernul italian.

In primele 6 luni, vanzarile Ferrari au crescut cu 2%, la 3.200 de masini. Anul trecut, Ferrari a livrat cu 4,5% mai putine masini - 6.235 de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri