Piata auto mondiala ar putea creste cu 5-10% in acest an, beneficiind de recuperarea economiei la nivel global, a declarat seful diviziei de productie a grupului Ford, John Fleming, citat de Bloomberg.

Pietele asiatice, unde cresterea se tempereaza, raman puternice, iar in Europa si SUA cheltuielile de consum isi vor reveni usor, sustinute de creditarea ieftina facilitata de bancile centrale, a afirmat Fleming, care anterior a ocupat postul de director pentru Europa in cadrul grupului american, informeaza Mediafax.

"Situatia economiei se imbunatateste, dar este neuniforma", pietele auto fiind mai slabe in Europa, unde programele guvernamentale de acordare de prime de casare se incheie, a spus el.

O reducere a capacitatii industriei auto este probabila in Europa, unde preturile masinilor raman sub presiune, a adaugat oficialul Ford.

Ford, singurul producator auto important din SUA care a evitat falimentul, se concentreaza pe cresterea vanzarilor si reducerea costurilor, una dintre principalele tinte fiind China, cea mai mare piata auto din lume.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ford isi schimba strategia din Europa si se concentreaza pe SUV-uri