Chevrolet prezinta la Salonul auto de la Paris versiunea restilizata a SUV-ului Captiva, echipata cu o noua gama de motoare, model ce va fi lansat in Europa in primavara.
Modelul Captiva a fost lansat in 2006, iar faceliftul aduce o serie de imbunatatiri.

Schimbarile sunt la nivelul capotei motorului, care are o forma noua, sculpturala si ascutita, o noua grila a radiatorului de dimensiuni mai mari prevazuta cu doua prize de aer si semnalizatoare de directie integrate in oglinzile retrovizoare exterioare.

Caroseria noului Captiva este evidentiata de noua paleta de culori pentru exterior si de pasajele pronuntate ale rotilor care permit utilizarea unor jante cu dimensiuni intre 17 si 19”.

Noul Captiva vine cu patru motorizari si transmisii manuale sau automate cu sase trepte de viteza.

Motorizarile pe benzina sunt 2,4 litri 171 CP si 3,0 litri 258 CP, iar variantele diesel sunt 2,2 litri cu 163 CP si 184 CP.

Motorizarea de 3 litri este prevazuta cu un sistem de injectie directa si sincronizare variabila a supapelor. Unitatea pe benzina de 2,4 litri, cu doi arbori cu came in chiulasa si sincronizare variabila a supapelor completeaza noua gama de motoare.

Unitatile diesel sunt prevazute cu turbocompresor si sistem de injectie common rail.

Atat motoarele turbodiesel de 2,2 litri, cat si varianta pe benzina de 2,4 litri pot fi comandate cu tractiune pe puntea fata si tractiune integrala.

Sasiul noului Captiva a fost adaptat pentru a spori dinamismul autovehiculului, pentru a imbunatati performantele la virare, caracteristicile antiruliu si cele ale suspensiei. Modelul Captiva ofera un nivel optim de siguranta prin intermediul sistemelor standard de control electronic al stabilitatii (ESC), control al tractiunii (TCS) si de asistare la franare (BAS), precum si al airbagurilor frontale, laterale si de tip cortina.

Captiva va beneficia de doua configuratii ale scaunelor, 5 sau 7 scaune.

Noul Captiva este echipat cu sistemul de asistare la pornirea in rampa, care previne alunecarea in spate a autovehiculului la pornirea in rampa si o frana de parcare electrica, care asigura un spatiu suplimentar pentru depozitarea mai multor articole in consola centrala, inclusiv doua suporturi pentru pahare de 1 litru.

Sistemul audio al noului Captiva include o mufa Aux-in, port USB si conexiune Bluetooth. Modelul Captiva poate fi comandat cu un sistem de navigatie cu ecran tactil si camera video pentru mers inapoi in vederea asistarii la parcare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri