Renault va inaugura miercuri Centru Tehnic de Incercari Renault Technologie Roumanie de la Titu, judetul Dambovita, unde vor fi realizate o parte din testele de vehicule si organe mecanice concepute de birourile de proiectare ale Grupului.

La eveniment vor participa presedintele Traian Basescu, Ambasadorul Frantei si COO Renault, Patrick Pelata.

Lucrarile de constructie la Centrul Tehnic de la Titu au fost inaugurate pe 18 septembrie 2008. Proiectul a fost anuntat inca din 2006 si a fost estimat la peste 450 milioane de euro.

“In primele 18 luni, investitia in Centrul Tehnic Titu va fi in valoare de 98 milioane euro, iar in functie de cum evolueaza proiectul, Renault va fi dispus sa mai suplimenteze fondurile pana la 450 milioane euro”, a declarat in momentul inceperii lucrarilor oficialul Renault pentru Regiunea Euromed (Europa Orientala, Rusia, Magreb, Turcia), Christian Esteve.

Grupul Renault a solicitat statului roman ajutoare, 28 de milioane euro pentru Centrul Tehnic de la Titu. De asemena, Grupul a solicitat garantii din partea statului roman, in valoare de 100 milioane euro, pentru un imprumut de la Banca Europeana de Investitii, destinat centrului de la Titu.

Centrul Tehnic de Testari de la Titu este singurul centru complet de testari de automobile al companiei Renault, situat in afara Frantei.

Renault Technologie Roumanie (RTR) este centrul regional de inginerie al companiei Renault.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
CFR Călători reduce săptămâna de lucru la 4 zile și micșorează salariile
Setari Cookie-uri