Mazda6 a ajuns la 2 milioane de unitati dupa 8 ani

Mazda Motor Corporation a anuntat ca productia Mazda6 a ajuns la sfarsitul lunii august la 2 milioane de unitati.

Mazda6 a inregistrat aceasta cifra in 8 ani si 6 luni de la iesirea pe piata a primei generatii in februarie 2002 la fabrica Hofu numarul doi din prefectura Yamaguchi.

Productia primei generatii Mazda6 a inceput in 2002 si a reprezentat modelul principal al noii generatii de produse Mazda.

Mazda6 a fost redesenata complet in 2007 aliniindu-se astfel la conceptul „Zoom-Zoom evolution”.

In prezent Mazda6 este produsa la fabrica Hofu numarul 2 din Japonia, la AutoAlliance International in Michigan si la fabrica din Changchun, provincia Jilin, China.

Productia globala Mazda6 din perioada ianuarie – august 2010 s-a situat la 164.000 unitati, in crestere cu 50% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri