Compania americana Adama Technologies Corporation a anuntat ca vrea sa construiasca patru fabrici de reciclare a anvelopelor in Romania, in parteneriat cu mai multi investitori locali, putand atrage in acest scop fonduri de la Uniunea Europeana si statul roman, scrie Mediafax.

Adama Technologies a semnat o scrisoare de intentie cu antreprenori locali din Romania pentru dezvoltarea retelei de fabrici de reciclare, care ar putea ajunge la venituri anuale de peste 100 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al companiei.

Prima fabrica ar putea fi deschisa anul urmator, adupa care vor fi infiintate alte trei astfel de facilitati.

Adama Technologies se asteapta la "ajutorul substantial al Uniunii Europene si finantare din partea statului roman", pentru implementarea proiectului.

"Scrisoarea de intentie pe care am semnat-o este foarte importanta pentru noi. Cooperarea Adama cu Romania si Uniunea Europeana marcheaza un punct important in planurile companiei de a-si extinde portofoliul tehnologic si de a deschide piete suplimentare", a afirmat directorul general al Adama Technologies, Aviram Malik.

Compania a fost infiintata in 2007, in statul american Delaware, si vizeaza activitati de reciclare si ecologizare, inclusiv recuperarea de zone industriale sau comerciale contaminate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Emigrari: Peste 10.000 de tineri au plecat din Romania in 2018
Setari Cookie-uri