Coupe-ul cu 4 usi Porsche Panamera s-a vandut in 22.518 unitati in primul an de la lansare, dintre care 2.530 unitati in Germania.
A contribuit in mod semnificativ si introducerea pe piata a versiunii Panamera cu motor in sase cilindri, model pentru care lansarea se afla inca in desfasurare.

Pe primul loc se pozitioneaza piata care pentru Porsche ocupa in mod traditional cea mai importanta pozitie pentru desfacere, si anume America de Nord: 890 de masini strabat deja strazile din Los Angeles, iar 760 pe cele din New York.

Conform asteptarilor, interesul pentru modelul cu patru locuri este mare si in Asia: 300 Panamera au fost livrate in Hong Kong, 223 in Tokyo, iar 188 de vehicule au fost livrate in Shanghai, unde Gran Turismo si-a sarbatorit premiera la finele lunii aprilie 2009.

Cifre foarte bune au fost inregistrate si in alte orase cosmopolite, precum Dubai (285), Moscova (203), München (206), Hamburg (117) si Berlin (108).

“Cu modelul Panamera, Porsche s-a pozitionat in mod clar prin oferta cea mai sportiva in clasa superioara si de lux si inregistreaza deja o cota de piata de 13% in respectivul segment”, a precizat Bernhard Maier, Membru al Consiliului de Administratie, responsabil pentru Vanzari si Marketing in cadrul Porsche AG.

Gama Gran Turismo cuprinde cinci modele: Panamera si Panamera 4 cu motor de 300 CP in sase cilindri, Panamera S si Panamera 4S (400 CP si motor in opt cilindri), precum si Panamera Turbo (500 CP si motor in opt cilindri).

Cu 9.394 de unitati livrate, Panamera 4S ocupa primul loc in statisticile de livrari, urmat de modelul de varf Panamera Turbo (6.171 unitati) si de Panamera S (4.563 unitati).

Desi versiunea Panamera in sase cilindri a fost introdusa abia cu cateva saptamani in urma, a repurtat deja 2.390 de unitati livrate catre clienti.

Culorile preferate pentru Gran Turismo sunt negru Bazalt metalizat, alb Carrara si gri Carbon metalizat.

Panamera Turbo poate fi personalizat conform dorintelor clientului, de exemplu prin suplimentarea performantei cu 40 CP, precum si prin pachetul Sport-Design. Mai mult chiar, fiecare versiune poate fi individualizata cu pachetele Porsche Exclusive si Porsche Tequipment.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri