Renault anticipeaza o scadere apropiata de 7% a pietei auto europene in acest an, proiectie mai optimista decat cea anteriora, care miza pe un declin de 7-9%, deoarece expirarea programelor de reinnoire a parcurilor auto a afectat vanzarile mai putin decat s-a anticipat, potrivit Reuters.
Constructorii auto care au beneficiat de programele guvernamentale de reinnoire a parcurilor auto introduse pe multe piete europene anul trecut pentru a incuraja cererea se tem ca al doilea semestru va fi dificil, conform agentiei Mediafax.

"Am anticipat o scadere cuprinsa intre 7% si 9% pentru intregul an. Suntem mai aproape insa de o scadere de 7%. Vedem mai putine incertitudini despre finalul anului decat vedeam in iulie. Situatia isi revine la normal mai lin decat ne-am temut. Cu toate acestea, scaderea pietelor europene exista", a declarat Patrick Pelata, directorul general delegat pentru operatiuni al Renault.

O mare parte din programele guvernamentale de prin care se acorda stimulete financiare la casarea unei masini vechi si achizitionarea uneia noi au expirat. Franta va continua, insa, sa acorde prime de casare, desi mai mici, pana la finele anului, noteaza Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri