Porsche AG, Stuttgart, a vandut CTS Fahrzeug-Dachsysteme GmbH, Bietigheim-Bissingen, catre Magna International Inc., Aurora, Ontario. CTS este unul din liderii sistemelor de topuri din industria auto. Cele doua companii partenere au semnat cun contract, prin care tranzactia a fost incheiata pentru suma de aproximativ 170 milioane euro. Acum, vanzarea trebuie aprobata de catre autoritatile antitrust din Europa.

CTS a fost fondata in 1996 de Porsche AG si de ceea ce era Daimler-Benz AG la acea vreme. Porsche AG a achizitionat compania in intregime in septembrie 2003. In toata aceasta perioada, afacerea s-a dezvoltat continuu, mai multe companii producatoare de automobile alegand sa foloseasca produsele CTS.

In acelasi timp, Porsche s-a bucurat de succes constant in activitatea sa de baza, cea de producator de masini sport. O reorganizare strategica a fost necesara pentru a revigora acest domeniu. Cum Porsche s-a vazut pusa in fata unei concurente ridicate din partea celorlalti constructori de automobile, a fost avantajos ca CTS sa opereze sub umbrela unui furnizor independent din industria auto.

Dr. Wendelin Wiedeking, presedinte executiv Porsche AG: "Ambii parteneri vor avea de castigat din aceasta decizie. Porsche se poate concentra mai mult pe domeniile care ii sunt familiare precum dezvoltarea, productia si vanzarile automobilelor, in timp ce - prin Magna - CTS are acum un partener care sa-i permita o potentiala crestere. Cum sistemele de acoperisuri rabatabile sunt importante pentru noi, noul proprietar va asigura ca Porsche sa primeasca sisteme de cea mai buna calitate".

Siegfried Wolf, copresedinte executiv Magna, este convins ca CTS se poate dezvolta mai mult in cadrul Magna Group: "CTS este unul din liderii tehnologiilor pentru sistemele de acoperisuri rabatabile, o zona in care noi credem ca se poate inregistra o crestere semnificativa. Impreuna cu actualele noastre capacitati, intentionam sa extindem aceasta tehnologie atat prin intermediul actualilor clienti ai CTS, cat si printr-o largire georgrafica ".

CTS Fahrzeug-Dachsysteme GmbH este unul din furnizorii importanti de acoperisuri soft, hard si asa-anumitele acoperisuri tari retractabile. Printre clientii sai nu se numara numai Porsche sau DaimlerChrysler, ci si Ferrari, General Motors, Saab, Peugeot si Opel. In anul fiscal 2004, compania a avut vanzari de 417 milioane euro.

Magna International Inc., cel mai diversificat furnizor din lumea auto, realizeaza designul, dezvoltarea si productia sistemelor complete, a modulelor si ale componentelor, dar si asamblarea finala pentru producatorii de automobile si de vehicule usoare din America de Nord si de Sud, Europa si Asia. Magna are peste 82.000 de angajati in cele 222 de facilitati de productie si 58 de centre de dezvoltare in 22 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri