Magnatul auto german Ferdinand Piech a decis sa transfere participatiile detinute la Porsche si Volkswagen (VW) unor fundatii din Austria, astfel incat, dupa decesul sau, sotia sa sa pastreze controlul asupra averii, potrivit revistei Focus, citate de AFP.
"Este important pentru mine sa asigur viitorul companiei noastre. Din acest motiv, am ales solutia fundatiilor", a explicat Piech, in varsta de 73 de ani, potrivit Mediafax.

Potrivit presei germane, masura are rolul protejarii capitalului celor doi constructori auto si asigurarea faptului ca sotia lui Piech, Ursula, va pastra controlul averii in cazul decesului magnatului.

Piech a transferat unor doua fundatii (Ferdinand Karl Alpha et Ferdinand Karl Beta), din Austria, participatia sa de 7% la holdingul care controleaza Porsche si Volkswagen si o participatie de 10% la dealerul Porsche Holding, din Salzburg, Austria.

La moartea miliardarului, Ursula Piech, fosta bona si a patra sa sotie, mai tanara cu 19 ani, va prelua conducerea fundatiilor, pe care o va pierde insa daca se recasatoreste.

Potrivit Focus, solutia nu este acceptata in totalitate de cei 12 copii rezultati din cele patru mariaje ale lui Piech, iar unii ar putea sa o conteste in justitie.

Ferdinand Piech este considerat eminenta cenusie la Volkswagen si Porsche, el organizand mega-fuziunea celor doua companii, cu obiectivul ca noul grup sa devina cel mai mare producator de auto la nivel mondial.

Sursa foto: wikipedia.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri