General Motors (GM) va investi 500 de milioane de euro pentru extinderea capacitatii fabricii de motoare auto Opel din Ungaria, unde va produce trei noi modele incepand cu 2012, transmite Reuters, citat de Mediafax.

"La capacitate maxima, uzina are o productie de 500.000 de unitati anual", se arata intr-un comunicat al GM. Fabrica va ajunge la capacitate maxima in 2015.

Masinile si piesele auto sunt elemente cheie ale exporturilor si productiei industriale din Ungaria si alte economii emergente din Europa Centrala. Industria de profil a fost afectata sever de criza globala si a limitat productia in multe regiuni.

Intrarile directe de investitii straine in Europa Centrala au scazut dupa 2008. In afara expansiunii GM, singurul proiect major pentru Ungaria il reprezinta o uzina de 800 de milioane de euro a grupului Daimler, care va asigura 2.500 de locuri de munca din 2012.

Economia Ungariei incearca sa-si revina dupa recesiunea profunda prin care a trecut anul trecut, noteaza Reuters.

"Aceasta investitie demonstreaza ca investitorii au din nou incredere in Ungaria, situatie care va ajuta economia sa avanseze cu 2,5-3% in 2011. Cresterea economica este unul dintre elementele cheie pentru reducerea deficitului bugetar sub 3% din Produsul Intern Brut pana in 2011", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat ca guvernul va subventiona investitiile GM si ca va specifica detaliile acestui sprijin financiar intr-un contract care va fi incheiat pana la mijlocul lunii octombrie.

Grupul american ar putea produce motoare in Ungaria pentru cel putin inca 20 de ani, a mentionat Orban.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Setari Cookie-uri