Compania energetica spaniola Endesa si constructorul auto japonez Mitsubishi Corporation au incheiat un acord pentru colaborarea in domeniul automobilelor electrice, dezvoltarea sectorului de profil fiind una dintre prioritatile guvernului de la Madrid, transmite AFP, citata de Mediafax.

Anuntul a fost facut la cateva saptamani dupa informatiile privind negocierile dintre Ministerul spaniol al Economiei si Mitsubishi Motors referitoare la infiintarea, in nord-vestul Spaniei, la Vigo, a unei fabrici de baterii destinate vehiculelor electrice. Mitsubishi Corporation si Mitsubishi Motors detin fiecare participatii una la cealalta.

Potrivit acordului, Endesa, divizie a grupului italian Enel, si Mitsubishi Corporation vor analiza si evalua noi oportunitati legate de vehiculele electrice.

Este vorba, in principal, de introducerea tehnologiilor Mitsubishi in domeniul vehiculelor electrice, construirea infrastructurilor necesare acestora, armonizarea sistemelor de gestionare a energiei si analizarea unei posibile extinderi in Uniunea Europeana si America Latina.
Ministrul spaniol al Economiei, Elena Salgado, a declarat, la inceputul lunii septembrie, ca guvernul lucreaza pentru o decizie pozitiva referitoare la uzina Mitsubishi Motors din Vigo.

Infiintarea unei astfel de uzine ar avea o influenta pozitiva pe piata muncii din Spania, unde somajul era, in iulie, de 20,3% din PIB, cel mai ridicat din zona euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Milioane de masini, rechemate in service din cauza airbagurilor