Constructorul auto american General Motors (GM) a reinceput sa contribuie financiar la campaniile politice, renuntand la o regula autoimpusa anul trecut, in timpul restructurarii, de a nu mai aloca bani in acest sens, potrivit Wall Street Journal.

Grupul a dat 90.500 de dolari unor politicieni, in special democrati, care in mod traditional sprijina proiectele legislative privind industria de profil, potrivit Comisiei Federale Electorale, informeaza Mediafax.

Nu este neobisnuit pentru companiile mari precum GM sa sustina financiar campaniile politice, noteaza Wall Street Journal. Special, in cazul GM, este ca la producatorul auto guvernul SUA detine participatia majoritara.

GM intentioneaza sa se reintoarca pe burse mai tarziu in acest an, ceea ce va permite statului sa-si reduca participatia de 61% detinuta la grup.

"Avand in vedere ca am iesit (din restructurare - n.r.) ca o noua companie, nu vom sta pe margine, in conditiile in care concurentii nostri si alte industrii participa la politica", a declarat Greg Martin, purtator de cuvant al GM.

Grupul a primit fonduri de 50 de miliarde de dolari din partea statului american pentru restructurare in perioada falimentului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Tendinte in digital in 2019 & key topics din 2018