Circuite si curse automobilistice in Romania in 2011 ľ afla cat vor costa

Compania Bucharest Grand Prix va organiza anul viitor in iulie pe un circuit stradal in jurul Palatului Parlamentului curse FIA, costurile pentru acest eveniment fiind de 8 milioane de euro.

Cursa Auto GP (A1 GP) va avea loc in data de 25 Iulie 2011 in Bucuresti. Circuitul este omologat FIA pana in 2014. Primaria va primi 500.000 euro in 2011 si cate un milion de euro incepand din 2012.

Anul viitor ar putea participa si un pilot roman, fie Mihai Marinescu, fie Doru Sechelariu.

Daca circuitul de la Parlament ar fi mai lung cu 1 km, s-ar putea tine si curse de Formula 1. Posibilitatea ar fi sa fie extins pe Splaiul Dambovitei. Pentru o singura competitie de Formula 1 in Romania taxa este de 30 de milioane de euro.

In 2007 si 2008, evenimentele au fost organizate de compania Bucharest Challenge.

Organizatorii au spus ca exista doua proiecte pentru circuite automobilistice permanente in afara Bucurestiului, unul intre Arad si Timisoara (terenul de 600 de hectare este detinut de Cristi Muresan, presedintele Federatiei Romane de Motociclism), iar altul in apropierea orasului Constanta care ar putea fi gata in 2011.

“Sunt sigur ca la anul pe vremea aceasta vom inaugura circuitul permanent din Romania. Nu vreau sa va dau prea multe detalii. Va mai pot spune ca si bulgarii vor un circuit permanent langa Sofia”, a declarat Nicolae Serbu, promotor si CEO al Bucharest Grand Prix, noul organizator al curselor pe circuitul stradal din jurul Palatului Parlamentului.

Acesta a spus ca au avut doua proiecte pentru un circuit permanent fie pe litoral (langa Constanta), fie intr-o zona montana (Valea Prahovei), fie aproape de Bucuresti. A avut de ales intre un circuit de 6,1 km care ar putea costa circa 200 de milioane de euro, iar altul de 5-5,5 km care ar putea costa 80 de milioane de euro. Discutia are loc de 4 ani, iar Serbu spune ca s-a decis si la anul vom vedea prima cursa automobilistica in septembrie-octombrie.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universit─â╚Ťii Româno-Americane ╚Öi al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agen╚Ťia de pres─â Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe pozi╚Ťia de redactor, iar mai târziu la agen╚Ťia de pres─â NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Ca╚Ťavencu, ca reporter ╚Öi redactor ╚Öef al departamentului Companii. Pentru o perioad─â scurt─â de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Auto »Setari Cookie-uri