Hyundai Motor Group a anuntat ca va participa la o licitatie de achizitie a pachetului majoritar al companiei Hyundai Engineering & Construction (Hyundai E&C), pentru a mari oportunitatile de afaceri ale grupului in viitor si pentru a isi diversifica portofoliul de afaceri.
Grupul, condus de Hyundai Motor Co., a decis sa participe la licitatie intrucat a finalizat recent constructia primei sale otelarii integrate, Hyundai Steel Co., in timp ce ramura auto a grupului s-a pozitionat ferm printre principalii producatori internationali in acest domeniu.

Grupul estimeaza ca prin aceasta achizitie va incheia un „lant ecologic de valoare”, creand sinergii intre entitati asociate, abordand centrale electrice ecologice ale unor case ce sustin sisteme de reincarcare pentru autovehicule hibride si electrice. Hyundai Motor Group a declarat ca se va concentra pe activitați ecologice in scopul dezvoltarii viitoare.

Hyundai E&C va avea oportunitatea sa isi consolideze pozitia globala prin cele aproximativ 8.000 de unitati de productie si vanzare ale Hyundai Motor Group, ce activeaza in peste 150 de tari. Hyundai E&C poate participa astfel la administrarea liniilor de cale ferata de inalta viteza ale grupului, iar Hyundai Steel si Hyundai Hysco ii vor livra materiale de constructie in conditii de siguranta. Acest tip de sinergie creata cu ramura auto a grupului si intarirea ramurii de constructii prin intermediul uzinelor si unitatilor de proiectare existente ale grupului vor permite Hyundai E&C sa devina o companie de proiectare de talie mondiala, complet integrata.

Grupul nu va lua in considerare fuzionarea intre Hyundai E&C si compania afiliata, Hyundai Amco, dupa achizitie, intrucat cele doua activeaza in domenii diferite. Hyundai E&C este specializata in inginerie si proiecte de constructie peste hotare, in timp ce activitatile principale ale Hyundai Amco constau in constructia si intretinerea birourilor si facilitatilor grupului.

In ceea ce priveste finantarea, grupul isi va utiliza propriul capital pentru a finanta achizitia de actiuni. Acesta a alcatuit o echipa pentru a evalua achizitia, angajand Goldman Sachs, Samil PricewaterhouseCoopers, HMC Investment Securities si Kim & Chang in calitate de consultant financiar, contabil si respectiv juridic.

Grupul intentioneaza sa transmita o Scrisoare de Intentie (SDI) creditorilor Hyundai E&C.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri