Kia Motors a sarbatorit premiera mondiala a noului concept car electric Pop la Paris.
Conceptul are trei metri lungime, poate transporta 3 pasageri si este finisat in culoare cromata.

POP este de fapt un vehicul cu propulsie integral electrica, asigurata de un motor de 60 CP cu un cuplu de 190 NM. Este alimentat de baterii eficiente cu polimer de lithium, reincarcabile integral in 6 ore. Viteza maxima este de 140 km/h, distanta parcursa cu o singura incarcare fiind de 160 km.

Conceptul POP a fost creat de echipa europeana de design, condusa de Peter Schreyer, designer sef al Kia Motors, si Gregory Guillaume, designer sef al Kia Europe.

Aspectele neconventionale ale lui Popsunt designul geamurilor laterale, luminile fata si spate cu model punctat, grila fata, camerele pentru vedere in spate montate in ambele usi, dar si aspectul simplist al rotilor.

La interior, schema cromatica violet creeaza un mediu calm in habitaclul inspirat de o cabina de nava spatiala. In fata soferului, o placuta de plexi-glass prezinta un display tip Toled (Transparent Organic LED) pe care sunt afiste viteza, nivelul de incarcare a bateriei si alte informatii utile in timpul mersului. Cand masina este oprita, displayul este complet transparent.

In dreapta volanului, se afla un panou cromat care prezinta un singur buton, toate celelalte functii (audio, navigatie prin satelit, controlul climatizarii etc.) fiind accesate printr-un touch screen animat.

Locurile din fata sunt reprezentate de o bancheta, in timp ce scaunul din spate este pozitionat in unghi, asigurand astfel un loc remarcabil pentru picioare pentru o masina de 1740 mm latime si cu un ampatament de 2055 mm. Desemnat unui singur pasager, acest scaun este format din doua bucati, cu o baza rabatabila si o tetiera integrata in caroserie.

Noi versiuni europene pentru Sportage si Optima

Alaturi de Pop, Kia mai prezinta in premiera europeana noul Kia Optima sedan si noi versiuni ale Kia Sportage.

Kia Optima sedan prezinta motorizari specifice pietei europene, punand accent pe noul 1.7-litri VGT diesel 136 CP si motorul de 2.0-litri CVVL pe benzina de 170 CP.

Gama de modele Sportage s-a extins prin adaugarea a doua noi propulsoare, adaptate tractiunilor 4x2, si transmisiilor manuale in 6 trepte: 1.7 ‘U2’ diesel de 115 CP si 1.6-litri ‘Gamma’ pe benzina de 135 CP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri