Numarul licentelor de transport a scazut in 2010 la 25.000 de autorizatii, cu 7,5% sub valoarea de anul trecut, a declarat secretarul de stat in MTI Eusebiu Pistru, in cadrul conferintei Mediafax Talks about Transports&Logistics.
"Anul 2010 este anul maturizarii pietei de transport din Romania. Firmele mari incep sa isi revina, insa cele mici au sfarsit din cauza ratelor de leasing", a spus secretarul de stat.

Pistru a mai spus ca 60% din camioanele de peste 3,5 tone se apropie de varsta de casare, 16% din acestea au o vechime de peste 15 ani.

"Exista industrii unde volumele operate au scazut cu 20-40%. Daca pana in 2008, aveam un raport de 2 camioane la 1 in activitatea de import-export, in prezent acest raport s-a inversat", a precizat Pistru.

Secretarul mai spune ca "numai 16% din operatorii de transport si logistica au sistat investitiile, restul s-au axat pe investitii menite sa le scada costul de operare. Este o alta lectie a crizei, pe care o invatam cu totii sa fim eficienti si sa nu irosim resursele financiare".

Tronsoanele Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva, Orastie-Sibiu vor fi finalizate in 3 ani. Un alt proiect major este Bucuresti-Comarnic 110 km si Comarnic-Brasov 56 km ce va fi realizat prin concesiune fiind gata in 2014.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri