Noul Volvo V60 a fost prezentat in premiera in cadrul Salonului Auto International de la Paris, primele masini vin in Romania in noiembrie, la un pret de 29.760 cu TVA.
V60 este dotat cu sistemul City Safety in echipare standard. Sistemul "City Safety" de evitare a coliziunilor de la viteze mici este similar celui oferit pe XC60 si S60.

Modelul V60 poate detecta un vehicul aflat în miscare sau stationar, si poate frâna automat masina cât de mult posibil de la maxim 30 km/h pentru a minimaliza sau chiar evita un accident.

Sistemul de protectie la rasturnare (ROPS) este standard.

V60 ofera pentru inceput trei motorizari pe benzina si doua diesel.

Motorizarile pe benzina sunt: T6 AWD, 3 litri cu sase cilindri în linie, turbo cu 304 CP, 2.0 GTDi, turbo, în patru cilindri, 203 CP si noul 1.6GTDi, in patru cilindri, 150cp (T3) sau 180 cp (T4). Motorizarea 2.0T va beneficia si de 240 cp / 320Nm sub denumirea T5.

Motorizarile diesel sunt: D5 de 2.4 litri, în cinci cilindri cu 205 CP si D3 , doi litri si 163 CP. Ambele motorizari diesel pot fi comandate cu transmisie manuala sau automata in 6 trepte de viteza. Motorizarea diesel D5 poate fi comandata atat cu tractiune fata cat si cu tractiune integrala.

Noul Volvo V60 este construit in fabrica Volvo Cars din Torslanda, Suedia. Primele masini vor fi livrate in toamna anului curent.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri