Ford Europa isi mentine planurile cu uzina de automobile de la Craiova, numarul de angajati va creste la 7.000, un nou vehicul de segment B va fi fabricat integral in prima parte din 2012, iar capacitatea maxima de productie va fi atinsa in doi ani, a declarat pentru Wall-Street John Gardiner, directorul de comunicare al companiei.
Wall-Street: Va face Ford Europa noi angajari in 2011 la uzina de la Craiova, in prima sau a doua jumatate a anului?

John Gardiner: Ne vom respecta in totalitate angajamentele privind crearea de noi locuri de munca si vom creste numarul de angajati la aproximativ 7.000. Deja am revizuit si am cazut de acord asupra noului plan de angajare pentru anul urmator. Acest plan ambitios presupune efectuarea unui numar semnificativ de angajari pentru Craiova. Va vom da mai multe detalii in legatura cu acest aspect in viitorul apropiat.

Wall-Street: Cati angajati are Ford la Craiova si la ce numar ar putea ajunge in viitor?

John Gardiner: Fabrica din Craiova are in prezent aproximativ 5.000 de angajati. Vom creste numarul de angajati la 7.000.

Wall-Street: Cate masini estimati ca vor fi produse la Craiova in 2010, primul an complet de functionare? Cum vedeti anul 2011, sunt sanse sa mariti productia si cu ce procent?

John Gardiner: No comment.

Wall-Street: Potrivit declaratiilor anterioare,
in septembrie 2011 vom vedea primul autoturism fabricat integral la Craiova. Se mentine aceasta data sau a fost schimbata?

John Gardiner: Un nou vehicul din segmentul B va intra integral in productie la inceputul lui 2012, septembrie 2011 se refera la primul model construit.

Wall-Street: Cate unitati vor fi produse anual?

John Gardiner: Vom avea capacitatea de a produce 300.000 de vehicule si 300.000 de motoare pana la sfarsitul lui 2012.

Wall-Street: Cand veti ajunge la Craiova la o capacitate de productie de 300.000 de masini pe an?

John Gardiner: Preconizam ca planurile noastre vor fi implementate si vom produce la capacitate maxima inainte de sfarsitul anului 2012.

Wall-Street: Cum ramane cu investitiile de la Craiova in ce perioada urmeaza sa fie facute?

John Gardiner:
Investitiile sunt deja in curs, iar noi ramanem fideli investitiei noastre de 675 milioane de euro in fabrica de la Craiova.

Wall-Street: Cu ce modele este prezent Ford la Salonul Auto de la Paris si ce noutati (modele de masini sau motorizari) vor aparea pe piata in curand?

John Gardiner: Pe langa performantul model Focus ST suntem prezenti cu intreaga gama Ford Focus, modelele C-MAX si Grand C-MAX, S-MAX, Galaxy si Mondeo. In plus, la expozitie prezentam modelul Ford Ka cu Ford Auto-Start-Stop. Acesta contine o parte din elementele tehnologiei hibrid care va fi utilizata in 2013 pentru modelul Ford C-MAX si noul Ford Fiesta World Rally Car.

Wall-Street: Cand veti lansa
noul Focus ST si ce ne puteti spune despre acesta?

John Gardiner: Noul Ford Focus va fi lansat in 2012. Este vedeta gamei Focus de generatie urmatoare, performanta sa fiind relevata de noua versiune de 250 CP a motorului de 2.0l EcoBoost cu patru cilindri pe benzina. Are cuplu motor si putere cu 10% mai mari decat modelul actual Focus ST, insa consumul de combustibil si emisia de CO2 sunt reduse cu peste 20%. Este o masina minunata care este fidela traditiei Ford ST.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri