Mitsubishi Motors Corporation (MMC) a anuntat inceperea productiei noii generatii de vehicule electrice, i-MiEV (a versiunii europeane - cu volan pe stanga), impreuna cu modelele electrice Peugeot iOn si Citroen C -ZERO ale grupului PSA Peugeot Citroen (PSA), la fabrica Mizushima.
Versiunea japoneza (cu volanul pe partea dreapta) se produce si se vinde inca de anul trecut. In anul fiscal 2010 (aprilie 2010 - martie 2011) MMC isi propune sa vanda 5.000 de unitati i-MiEV, incluzand si modelele construite pentru PSA.

MMC intentioneaza sa vanda modelul i-MiEV in 14 tari din Europa, inclusiv Franta, Marea Britanie si Germania incepand din decembrie, apoi din anul fiscal 2011 sa se extinda treptat si in celelalte tari. In Romania va fi disponibil incepand cu primavara anului 2011.

Comparativ cu versiunea japoneza, versiunea europeana a modelului i-MIEV-ul a suferit modificari pentru a raspunde mai bine cerintelor reglementarilor din Europa si includ: design nou pentru barele de protectie fata si spate, adaugarea unor sisteme de siguranta cum ar fi Controlul Activ al Stabilitatii (ASC), un nou selector pentru cutia de viteze, o noua plansa de bord pentru versiunile cu volan pe partea stanga, etc.

Versiunea europeana a modelului i-MIEV are o autonomie de 150 km la o singura incarcare a bateriei, in conditii conforme ciclului de testare European NEDC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri