Mitsubishi Motors incepe productia de vehicule electrice pentru Europa

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) a anuntat inceperea productiei noii generatii de vehicule electrice, i-MiEV (a versiunii europeane - cu volan pe stanga), impreuna cu modelele electrice Peugeot iOn si Citroen C -ZERO ale grupului PSA Peugeot Citroen (PSA), la fabrica Mizushima.

Versiunea japoneza (cu volanul pe partea dreapta) se produce si se vinde inca de anul trecut. In anul fiscal 2010 (aprilie 2010 - martie 2011) MMC isi propune sa vanda 5.000 de unitati i-MiEV, incluzand si modelele construite pentru PSA.

MMC intentioneaza sa vanda modelul i-MiEV in 14 tari din Europa, inclusiv Franta, Marea Britanie si Germania incepand din decembrie, apoi din anul fiscal 2011 sa se extinda treptat si in celelalte tari. In Romania va fi disponibil incepand cu primavara anului 2011.

Comparativ cu versiunea japoneza, versiunea europeana a modelului i-MIEV-ul a suferit modificari pentru a raspunde mai bine cerintelor reglementarilor din Europa si includ: design nou pentru barele de protectie fata si spate, adaugarea unor sisteme de siguranta cum ar fi Controlul Activ al Stabilitatii (ASC), un nou selector pentru cutia de viteze, o noua plansa de bord pentru versiunile cu volan pe partea stanga, etc.

Versiunea europeana a modelului i-MIEV are o autonomie de 150 km la o singura incarcare a bateriei, in conditii conforme ciclului de testare European NEDC.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri