Vanzarile de automobile din China ar putea creste in acest an cu aproape 25%, de la 13,64 milioane unitati la 17 milioane unitati, potrivit estimarilor Asociatiei chineze a constructorilor auto (CAAM), transmite AFP.
In 2009, vanzarile de automobile au urcat cu 46,15%. In august, numarul de vehicule comercializate a avansat cu 55,7% fata de intervalul similar din 2009, iar in septembrie ritmul de crestere a fost de 40%, potrivit agentiei China Noua, arata Mediafax.

Cresterea rapida a pietei auto este in beneficiul industriei chineze de profil, dar provoaca si ingrijorare, in special in privinta traficului si a poluarii.

Seful departamentului resurselor si dezvoltarii din Centrul de stat pentru informatii, Xu Changming, considera ca avansul sectorului auto trebuie limitat la maxim o data si jumatate din cresterea PIB.

Numarul de masini fabricate in China va creste cu circa 10% pe an, dar vanzarile vor depasi 40 de milioane de unitati pe an inainte de 2020 si ar putea atinge 75 de milioane de unitati, potrivit China Noua.

In Beijing, numarul vehiculelor in circulatie creste puternic si ar putea atinge sapte milioane in 2017, comparativ cu 4,5 milioane in prezent, chiar daca orasul sufera tot mai mult din cauza ambuteiajelor, a aratat Guo Jifu, seful centrului de cercetari pentru dezvoltarea transporturilor.

China a devenit in 2009 cea mai mare piata auto la nivel mondial, devansand Statele Unite.

Cu 17 milioane de automobile, vanzarile de automobile din China vor inregistra in acest an cel mai ridicat nivel atins vreodata in SUA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri