Mazda a lansat in Europa noua Mazda5, iar pe piata romaneasca va ajunge la inceputul anului viitor.

Modelul adopta un design exterior mai sportiv, beneficiind de doua motorizari pe benzina cu niveluri ale consumului si emisiilor de CO2 mai reduse, dintre care noul propulsor MZR DISI de 2.0l disponibil in premiera.

La exterior, noua Mazda5 integreaza grila frontala in 5 puncte a gamei, bara de protectie mai joasa, sculptata si noi faruri mai pronuntate. Gama de culori include 10 nuante, cea mai noua fiind Clear Water Blue. Noua Mazda5 cu usile din spate glisante si sistemul Karakuri permite transportarea a pana la sapte persoane.

Noua Mazda5 dispune de doua variante de motorizare, ambele pe benzina.
Motorul nou MZR, 2.0l DISI echipat cu sistemul i-STOP si o cutie manuala cu 6 trepte dezvolta 150 CP si un cuplu maxim de 191 Nm. Al doilea propulsor disponibil este MZR 1.8l, care dezvolta 115 CP si un cuplu maxim de 165 Nm. Ambele motorizari respecta normele Euro 5.

Noua Mazda5 este echipata cu o gama complexa de elemente de siguranta activa printre care ABS, distributia electrica a franarii (EBD), controlul dinamic al stabilitatii (DSC), controlul electronic al tractiunii (TCS), asistenta la franare, sistemul de semnalizare in caz de urgenta (ESS) si senzori de monitorizare a presiunii in pneuri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
SUV-ul CX-5 a fost cel mai cautat model al japonezilor de la Mazda