"Vom examina acest caz, nu stim inca sub ce forma", a declarat Patrik Ducrey, director al Comisiei elvetiene pentru concurenta (Comco), scrie Mediafax.

Postul public de televiziune SF1 a dezvaluit marti ca BMW interzice concesionarilor europeni sa vanda masini clientilor elvetieni, pentru a mentine preturile ridicate in Elvetia.

Un purtator de cuvant al BMW in Germania a confirmat ca dealerii europeni nu vand masini BMW clientilor care traiesc in Elvetia.

"Putem lua o astfel de decizie, alte companii nu au facut acest lucru, dar noi da", a precizat purtatorul de cuvant, adaugand ca grupul nu a primit o cerere oficiala de informatii din partea autoritatilor elvetiene.

Citeste si:

"Exista o retea de dealeri in Elvetia pe care vrem sa o protejam", a explicat el, subliniind riscul ca clientii care cumpara masini BMW in alte tari sa se adreseze reprezentantelor din Elvetia pentru intretinerea acestora.

Purtatorul de cuvant a aratat ca exista o diferenta de preturi intre Elvetia si UE, din cauza cursului de schimb valutar, iar termenii de vanzare nu sunt aceiasi, in special in cazul garantiilor.

Comco estimeaza ca aceste restrictii sunt ilegale.

"Daca un produs este vandut in Uniunea Europeana, clientii elvetieni trebuie sa aiba libertatea sa il cumpere"
, a subliniat Ducrey.

El considera ca practica BMW este neautorizata, fiind o tentativa ilegala care trebuie sanctionata printr-o amenda care poate ajunge pana la 10% din cifra de afaceri din ultimele trei trimestre.