Piata auto va depasi anul acesta 100.000 de unitati, datorita ultimei luni si jumatate a programului Rabla, a declarat directorul de marketing Dacia-Renault, Mihai Bordeanu, la evenimentul de lansare al editiei limitate Sandero Orange.
" Piata auto va fi anul acesta de peste 100.000 masini, mai sunt 3 luni, din care o luna si jumatate de Remat puternic, oamenii au cupoane si vor sa le valorifice", a precizat Bordeanu.

Intrebat cum a fost anul acesta pentru Dacia, Bordeanu a spus ca vanzarile au fost bune, marca romaneasca detinand o treime din piata (32,5%).

In Romania, Dacia a livrat anul trecut 41.862 de unitati, in scadere cu 50,6% fata de anul 2008. Cota de piata Dacia pe piata romaneasca a crescut in 2009 cu 1,5%, la 28,9%.

"Anul acesta, 4 masini din 10 vandute in Romania vor fi Dacia si Renault", a mai spus directorul de marketing.

Duster a ajuns al doilea model ca volum din Romania dupa Logan sedan.

In strainatate, Duster se apropie de 80.000 de comenzi, pana acum fiind livrate cam 40.000 de masini.

Timpii de asteptare pentru Duster raman in continuare mari, 3-6 luni in strainatate si intre 3 saptamani si 3 luni in Romania.

Inmatricularile de autoturisme noi pe piata romaneasca au avut in 2009 un declin de 59%, la 116.012 unitati, de la 285.504 unitati in anul anterior, potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Cititi si Rabla, aproape de final: Ce urmeaza pentru piata auto in ultimul trimestru din 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri