Concurenta analizeaza tranzactia dintre New Kopel Romania si Opel Southeast Europe

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia dintre New Kopel Romania SRL si Opel Southeast Europe Kft (Opel SE Kft), prin care cele doua companii vor detine controlul in comun asupra Union Motors Car Sales.

Concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice.

Sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de Legea Concurentei (21/1996).

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati in operatiunea de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane euro.

Union Motors Car Sales este sub controlul unic al New Kopel Romania si are ca principal de activitate vanzarea cu amanuntul a autoturismelor si autovehiculelor utilitare usoare (sub 3,5 tone).

New Kopel Romania face parte din Grupul Shlomo, un fond de investitii israelian, avand ca principal obiect de activitate inchirierea de autovehicule (rent-a-car) si leasing-ul operational de autovehicule usoare.

Opel Southeast Europe Kft este o companie cu sediul in Ungaria, parte a Grupului Opel, si are ca obiect principal de activitate vanzarea en-gros a autovehiculelor, pieselor de schimb si accesoriilor Opel.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri