Cele mai ieftine seturi de patru de anvelope de iarna pot fi cumparate prin intermediul magazinelor virtuale de profil si de la hipermarketuri cu preturi care pornesc de la 400 de lei. Aceleasi anvelope pot fi cumparate si de la magazinele de specialiate si service-uri, insa in acest caz pretul unui set de patru cauciucuri creste cu cel putin 40 de lei, potrivit Mediafax.

In functie de marca si caracteristicile tehnice, o anvelopa de iarna poate ajunge si la pretul de 2.300 de lei.

Posesorii de automobile trebuie sa ia in calcul si montarea anvelopelor, operatiune care costa, in functie de diametrul cauciucului, de la 100 la 200 lei pe set.

Pentru evitarea deraparii si impotmolirii in zapada, vehiculul trebuie sa fie dotat cu lanturi de iarna. Astfel, un set de doua lanturi antiderapante costa intre 170 si 1.000 de lei, in functie de calitatea si marca acestora.

Citeste si:

De asemenea, buna functionare a autoturismului presupune alimentarea cu antigel, iar un litru din acest produs poate fi achizitionat de la benzinarii sau service-uri cu 25 de lei.

Cheltuielile cu echiparea autoturismului pentru sezonul rece pot continua, magazinele de specialitate oferind o gama larga de produse precum lopeti pentru zapada, care costa intre 15 si 30 de lei, lichid de spalat parbrizul anti inghet (10 - 20 lei), perii si palete pentru curatarea geamurilor, care pot fi achizitionate cu cate 10 lei.

Autoritatile rutiere recomanda inlocuirea anvelopelor cu cele de iarna atunci cand temperatura coboara sub 7 grade.