Oficialii companiei au declarat ca veniturile vor continua sa creasca si datorita magazinelor electronice si a parcului de distractii tematic care si-a deschis portile la Abu Dhabi.

Profitul din exploatare pentru aceeasi perioada a fost de 192 de milioane de euro, comparativ cu 176 milioane de euro anul trecut (+9%). S-a inregistrat si un rezultat exceptional in termeni de flux numerar, care a atins un record de 213 milioane de euro.

Veniturile din trimestrul trei au totalizat 446 milioane de euro, cu 12.6% mai mari decat cele inregistrate in trimestrul al treilea din 2009, iar numarul de masini livrate dealerilor a ajuns la 1.398 (+3.9%).

Profitul din exploatare acrescut cu 46%, pana la 76 de milioane de euro. Suma reprezinta echivalentul a 17% din venituri, comparativ cu cei 13% obtinuti in al treilea trimestru al lui 2009. Rezultatul acesta este datorat in special cresterilor din vanzari, excelentului progres al programului de personalizare precum si eforturilor continue de a creste eficienta in toate zonele companiei, inclusiv in Departamentul de Curse.

Citeste si:

Activitatile legate de brand (retail, licentiere si comert electronic) au inregistrat de asemenea rezultate pozitive. Veniturile din Ferrari Store au crescut cu 30%, in timp ce veniturile din magazinul online au crescut cu 55%. Ferrari Virtual Academy – un simulator pe computer – s-a dovedit a fi un alt mare succes. Acesta a atras peste 20.000 de jucatori din 200 de tari in mai putin de o luna de la lansare.

Produsele sub licenta au inregistrat o crestere de circa 10% iar deschiderea de saptamana aceasta a Ferrari World Abu Dhabi marcheaza nu numai inaugurarea primului parc de distractii tematic pentru Ferrari, dar si primul parc tematic din istoria automobilismului si a sportului in general.

Forza Rossa opereaza ca unic importator Ferrari pe piata romaneasca si activeaza si pe pietele din Bulgaria si Republica Moldova. Cu o medie de peste douazeci de autoturisme vandute pe an, la nivelul anilor 2008 -2009, Forza Rossa este liderul segmentului autoturismelor sportive de lux din Romania.