Asimo, cel mai performant robot umanoid creat de Honda care poate interactiona natural cu omul, sarbatoreste pe 31 octombrie 10 ani.
Pentru a marca aceasta data, Honda lanseaza site-uri aniversare si filme, impreuna cu noi imagini, secvente video, povestea dezvoltarii si aplicatii pentru smartphone.

Aplicatia software pentru iPhone si smartphone-uri cu platforma Android, “Alearga cu ASIMO” ii prezinta pe ASIMO si alti roboti Honda ca personaje care pot interactiona cu utilizatorul. (Atat aplicatia pentru iPhone cat si cea pentru Android vor fi disponibile in curand).

Munca de cercetare a Honda in robotica umanoida a inceput acum aproape un sfert de secol, iar 14 ani mai tarziu, pe 31 Octombrie 2000, ASIMO a fost creat. De la dezvaluirea sa la Universitatea Tehnica din Darmstadt in iunie 2003, ASIMO a inspirat, educat si influentat mii de oameni din regiune si a fost aclamat atat de ingineri cat si de oameni de stiinta.

ASIMO a vizitat muzee de stiinta pe tot cuprinsul Europei, a intalnit membrii familiilor regale si sefi de stat, a vizitat pana si Parlamentul European.

ASIMO face parte din programul Honda pe termen lung de cercetare si dezvoltare in robotica si mobilitate umana. Scopul Honda este de a dezvolta un robot care va fi capabil sa ajute oamenii in viata de zi cu zi; un robot care va prelua unele dintre sarcinile care ne-ar ajuta sa avem o viata mai usoara si mai placuta.

Avantajele unui astfel de robot umanoid ar putea sa nu fie limitate la mediul de acasa, ar putea include orice situatie in care oamenii ar avea nevoie de ajutor si asistenta.

Honda isi concentreaza acum cercetarea in zona de dezvoltare a informatiei precum si pentru imbunatatirea intelegerii interactiunii ideale si a relatiei intre om si robotii umanoizi.

Scopul suprem al proiectului ASIMO este de a crea un robot umanoid cu adevarat utilizabil si sa continue dezvoltarea sistemelor inteligente pentru a putea fi utilizate in celelalte produse Honda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri