Contractul este finantat din fonduri europene nerambursabile si de la bugetul de stat si are o durata de 76 de luni de la data atribuirii, se arata intr-un anunt al CNADNR.

In alegerea ofertei castigatoare propunerea tehnica va avea o pondere de 70%, iar cea financiara de 30%, urmand ca ofertele sa fie deschise la 20 decembrie.

Pentru a putea participa la licitatie firmele interesate trebuie sa fi avut in ultimii trei ani o cifra medie de afaceri totala de minim cinci milioane euro si o medie de 30 angajati in ultimii trei ani.

Citeste si:

Totodata, trebuie sa faca dovada ca a finalizat in ultimii cinci ani cel putin un proiect de lucrari de modernizare sau constructie de drumuri in care partea ofertantului la contract a fost de minim trei milioane euro sau cel mult trei contracte in care a avut o participare de cel putin cinci milioane euro.

Constructia tronsonului Deva-Orastie, cu profil de autostrada, va costa aproximativ 180 milioane de euro, acordati de Guvern si prin programul ISPA de la UE.

Autostrada va avea o lungime de 32,8 kilometri si va fi un tronson din viitoarea autostrada Nadlac-Timisoara-Deva-Sibiu-Brasov-Bucuresti.