Din suprafata totala a imobilelor, aproximativ doua hectare reprezinta curti si constructii, se arata in nota de fundamentare a unui proiect de hotarare de guvern, elaborat de MTI.

Finantarea este asigurata de la bugetul de stat, prin MTI, respectiv 170 milioane de lei din fonduri de coeziune alocate pentru anul 2011 si 30 milioane lei din aceleasi fonduri, dar din bugetul pe 2010.

MTI va vira suma necesara despagubirilor in termen de cel mult 30 zile de la data solicitarii acesteia, intr-un cont bancar deschis pe numele CNADNR, in vederea efectuarii platii.

Citeste si:

Amplasamentul lucrarii strabate trei judete, respectiv Hunedoara, Alba si Sibiu, si include varianta ocolitoare Sebes (7 kilometri) si drumul de legatura la standard de autostrada pentru centura Sibiu, in lungime de aproximativ 5 kilometri.

Autostrada Orastie-Sibiu va avea o lungime de 82 de kilometri, noua noduri rutiere si necesita o investitie de peste doua miliarde de lei.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat saptamana trecuta ca la sfarsitul lunii noiembrie, MTI va licita tronsonul Orastie-Sibiu, alaturi de alte trei segmente de autostrada, astfel incat pana in primavara anului viitor sa semneze contractele pentru a incepe constructia lucrarii.