Mercedes Benz lanseaza primul S-Class cu motor in patru cilindri din istoria de 60 de ani a modelului, pentru a concura cu BMW si Audi pe segmentul clientilor de lux care urmaresc un consum si emisii poluante mai reduse, transmite Bloomberg.
Compania germana este primul mare producator de masini de lux care echipeaza cel mai scump model cu un motor atat de mic.

Constructorii auto investesc sume importante pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon si atragerea clientilor care vizeaza un consum mai redus. BMW a investit 1,2 miliarde de euro in tehnologii de scadere a consumului, in timp ce Mercedes aproape a dublat fondurile alocate in acest scop, la un miliard de euro, potrivit Mediafax.

Mercedes vrea sa mentina performantele S-Classe chiar si cu un motor diesel mai mic. Astfel, S250 CDI, care va fi livrat dealer-ilor auto la inceputul anului urmator, va atinge o viteza maxima de 240 kilometri pe ora.

Noul model Mercedes, are, potrivit companiei, emisii de dioxid de carbon mai mici decat orice masina din aceasta clasa si accelereaza la 100 de kilometri pe ora in 8,2 secunde.

Reducerea capacitatii motorului este si o reactie la efectele crizei financiare, care a determinat scaderea cererii de masini de lux in SUA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri