Grupul italian Fiat ar putea vinde un pachet de actiuni la Ferrari si producatorul de componente auto Magneti Marelli inainte de consolidarea companiei americane Chrysler, al carei management il detine, a declarat, luni, directorul general Sergio Marchionne, citat de Bloomberg, informeaza Mediafax.

Fiat controleaza 90% din actiunile la Ferrari si o participatie de 20% la Chrysler. Parteneriatul dintre Fiat si Chrysler ar urma sa se dezvolte in urmatoarea perioada, iar participatia grupului italian sa creasca.

"Am plecat de la Torino cu mesajul clar ca Fiat si Chrysler vor deveni o singura companie. Inainte de asta, potrivit conducerii Fiat ar fi necesare o oferta publica la Fiat si o eventuala vanzare a Marelli", a afirmat Stuart Pearson, analist la Morgan stanley, dupa prezentarea organizata de Marchionne.

Seful Fiat se intalneste cu analistii pentru a explica avantajele divizarii operatiunilor auto de cele industriale. Noua companie Fiat Industrial va fi listata la bursa la 3 ianuarie.

Marchionne s-a intalnit cu analisti din SUA si Italia saptamana trecuta si va organiza prezentari si la Londra la finele acestei luni, potrivit unui purtator de cuvant al Fiat.

Fiat intentioneaza sa-si majoreze participatia de 20% la Chrysler pana la 25% in primul trimestru al anului urmator, respectiv la 35% pana la finele anului viitor. Listarea Chrysler ar putea avea loc in a doua jumatate a lui 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri