Fiat controleaza 90% din actiunile la Ferrari si o participatie de 20% la Chrysler. Parteneriatul dintre Fiat si Chrysler ar urma sa se dezvolte in urmatoarea perioada, iar participatia grupului italian sa creasca.

"Am plecat de la Torino cu mesajul clar ca Fiat si Chrysler vor deveni o singura companie. Inainte de asta, potrivit conducerii Fiat ar fi necesare o oferta publica la Fiat si o eventuala vanzare a Marelli", a afirmat Stuart Pearson, analist la Morgan stanley, dupa prezentarea organizata de Marchionne.

Seful Fiat se intalneste cu analistii pentru a explica avantajele divizarii operatiunilor auto de cele industriale. Noua companie Fiat Industrial va fi listata la bursa la 3 ianuarie.

Citeste si:

Marchionne s-a intalnit cu analisti din SUA si Italia saptamana trecuta si va organiza prezentari si la Londra la finele acestei luni, potrivit unui purtator de cuvant al Fiat.

Fiat intentioneaza sa-si majoreze participatia de 20% la Chrysler pana la 25% in primul trimestru al anului urmator, respectiv la 35% pana la finele anului viitor. Listarea Chrysler ar putea avea loc in a doua jumatate a lui 2011.