Renault-Nissan estimeaza ca productia proprie de masini electrice va ajunge la o cadenta anuala de 500.000 de vehicule pana la sfarsitul lui 2013, a declarat directorul general al aliantei, Carlos Ghosn, citat de Reuters.

Ghosn a afirmat, totodata, ca modelul electric Leaf, care va fi lansat in decembrie pe piata din SUA si Japonia, va avea o capacitate de productie limitata in primii ani, scrie Mediafax. Productia va creste, insa, pe masura ce preturile bateriilor vor cobori.

Seful Renault-Nissan a mentionat ca alianta nu are nevoie de o lansare de succes a masinii hibrid Volt, a General Motors, pentru a capta interesul clientilor si a impulsiona vanzarile autovehiculelor sale.

"Nu descurajez competitia in domeniul masinilor electrice, care este sanatoasa pentru industria noastra", a spus Ghosn (foto).

El estimeaza ca masinile electrice vor ajunge la o pondere de 10% din piata totala in urmatorii zece ani. Ghosn anticipeaza ca vanzarile auto vor avansa cu 3% in 2011, iar situatia va ramane incerta in Europa si Japonia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
TOP: cei mai buni 10 angajatori din Romania