General Motors (GM) intentioneaza sa obtina pana la 12 miliarde de dolari prin oferta publica initiala care va fi lansata joi, prin majorarea pretului indicativ precum si a ofertei de actiuni preferentiale convertibile, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Cel mai mare producator de automobile din Statele Unite a confirmat ca va majora pretul indicativ al ofertei de 365 milioane de actiuni de la 26-29 dolari pe unitate la 32-33 dolari pe unitate. Valoarea mediana a pretului va fi astfel majorata cu 18%.

GM a revizuit oferta de actiuni preferentiale convertibile cu un miliard de dolari, la patru miliarde de dolari, reprezentand 80 de milioane de actiuni.
Grupul a luat aceasta decizie ca urmare a interesului puternic al investitorilor pentru actiunile grupului.

Majorarea pretului si a ofertei implica faptul ca pierderile suportate de stat pentru salvarea de la faliment a GM vor fi sub estimarile initiale.
In prezent, Trezoreria SUA detine aproape 61% din actiunile GM, in care a investit 50 de miliarde de dolari.

Un pret de 33 de dolari pe actiune ar conferi GM o capitalizare de piata de circa 63 de miliarde de dolari.

GM are nevoie de o valoare de piata de 70 de miliarde de dolari pentru ca statul sa nu aiba pierderi din sustinerea grupului.

Termenii finali ai ofertei vor fi stabiliti miliercuri, iar tranzactionarea actiunilor la bursele din New York si Toronto va incepe joi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri