Mazda Motor Corporation va prezenta in premiera modelele Mazda Kabura, un concept compact sport coupé, si noua Mazda CX-7, un SUV, la Salonul International Auto de la Detroit, SUA (NAIAS), ce se va desfasura in perioada 8-22 ianuarie 2006. Mazda Kabura este un concept din segmentul compact, un coupé sport, ce a fost conceput la centrul de design din Irvine, California.

Kabura este al treilea concept Mazda din ultimele 5 luni, dupa Mazda Sassou (concept desenat in centrul din Oberursel, Germania) si Mazda Senku (desenat in centrul din Yokohama, langa Tokio), fiecare dintre aceste concepte reflectand influentele globale ale directorilor de design. Mazda Kabura este un vehicul ce combina placerea unei masini sport cu utilitatile unei masini din clasa compacta si se adreseaza cumparatorilor ce isi iau pentru prima data o masina si carora le place foarte mult sa conduca. "Kabura" este un termen in japoneza luat din expresia "kabura-ya", ce inseamna prima sageata aruncata in aer, anuntand inceperea unei batalii.

"Prima sageata dintr-o batalie" descrie inca o data spiritul inovativ Mazda, de a concepe numai modele unice si interesante. Pe langa aceste modele, Mazda5 Hidrogen RE va fi prezent cu un motor RENESIS hibrid ce functioneaza atat cu hidrogen, cat si cu benzina. De asemenea, va fi expus si un model Mazda Tribute Hibrid.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »



Citeste si
Test drive cu o Mazda de 40.000 euro: CX-5 in echiparea Takumi Plus