Porsche lanseaza anul viitor in februarie noul coupe Cayman R cu un motor pozitionat central de 3,4 litri in sase cilindri cu 330 CP.
Noul Cayman R este mai usor cu 55 de kilograme si mai puternic cu 10 CP decat Cayman S.

Cu sasiul sau construit special pentru modul sportiv, ofera o experienta la condus chiar mai precisa decat Cayman S.

Puterea este transmisa in serie catre rotile din spate prin cutia de viteze in sase trepte, care permite o accelerare de pe loc la 100 km/h in 5,0 secunde.

Optional se poate alege si cutia de viteze Porsche in sapte viteze cu dumblu ambreiaj (PDK) care scurteaza durata de accelerare la 4,9 secunde. Cayman R devine si mai puternic in sprint cu un pachet optional Sport Chrono, cu ajutorul caruia sprinteaza in 4,7 secunde la viteza de 100 km/h.

Viteza maxima a noului coupe cu motor pozitionat central este de 282 km/h la cutia de viteze normala si 280 km/ h la PDK.

Consumul in NEDC este de 9,7 l/100 km la cutia de viteze in sase trepte si de 9,3 l/100 km la PDK.

Cu o greutate proprie de 1.295 kilograme, inginerii de la Porsche au reusit sa reduca raportul dintre capacitate si greutate la 3,9 kilograme per CP, pentru cutia de viteze de serie, si la 4 kilograme per CP pentru PDK. Cele mai importante economii s-au obtinut prin utilizarea componentelor de constructie usoara si prin renuntarea la dotari pentru confort.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri